Arrangementer

Torsdag den 16. april 2020 kl. 19.00 – Foredrag om Danfysik, den verdenskendte virksomhed i Jyllinge

Mødested: Laden, Jyllinge Præstegård, Bygaden 23, Jyllinge

Pensioneret direktør for Danfysik, Bjarne Roger Nielsen, fortæller historien om virksomheden og herunder dens betydning for kunderne ude i den store verden.

Danfysik var oprindelig en lille højteknologisk ’start-up-virksomhed’, som blev stiftet af Ejnar Jespersen i 1964 og blev drevet af ham og et par medarbejdere på Sværdagergaard i Bygaden. Helt fra starten var der fokus på det internationale marked, og den første ion-accelerator blev fløjet med propelfly i en specialbygget container til kunden i Washington DC. Siden da er maskinerne blevet meget større og de må derfor samles og installeres på stedet, f.eks. to ’fodboldbane-store’ partikelacceleratorer til kræftbehandling, som står i Tyskland og i Kina.

Mange Jyllinge-borgere har arbejdet i Danfysik gennem årene, og virksomheden har tiltrukket medarbejdere udefra, som har slået sig ned i Jyllinge. Omkring 2005-6 var virksomheden vokset til et par hundrede ansatte.

I dag har Danfysik hovedsæde i Taastrup, men det meste produktion foregår stadig i Møllehaven i Jyllinge.

Alle er velkomne til foredraget.

 

-----0-----


Lørdag den 2. maj 2020 kl. 13.00 – Udflugt til Gerebro

Mødested: Ved Gerebro, nær ved Frederiksborgvej 420

Også i år tager vi til Gerebro den første lørdag i maj. Tag familien og madkurven med, og lad os sammen nyde en hyggelig eftermiddag og høre nogle gode historier, her ved den fine gamle granitbro over Maglemose Å.

Alle er velkomne.


Arrangementer